Районният съд в Пловдив настани принудително в психиатрична клиника 56-годишния Стоян Стоянов, за да му бъде изготвена експертиза, която да покаже дали той е вменяем и може ли да носи наказателна отговорност....

Районният съд в Пловдив настани принудително в психиатрична клиника 56-годишния Стоян Стоянов, за да му бъде изготвена експертиза, която да покаже дали той е вменяем и може ли да носи наказателна отговорност.

 

Мъжът държа близо 20 часа на крак цялата полиция в Пловдив, след като се барикадира с газови бутилки и два пистолета в апартамента си и заплаши, че ще взриви себе си и блока, в който живее.  

 

Стоян Стоянов страда от остро психично разстройство и ще остане за наблюдение в лечебното заведение, докато бъде изготвена съдебно психиатричната му експертиза. Ако се окаже, че е невменяем, принудително ще бъде настанен в психиатричната болница в Ловеч.

 

В момента срещу него прокуратурата е образувала досъдебно производство за закана с взрив. Междувременно съседите му събират подписка той да бъде принудително изведен от блока, защото се страхуват за живота си, ако бъде пуснат на свобода.

 

Съдебно психиатричната експертиза на Стоянов трябва да е готова до 11 април. Тогава е следващото заседание, на което съдът ще прецени дали да му бъдат повдигнати обвинения.