Трябва да разберем какви са били неговите връзки с управляващите и дали те са заемали незаконни позиции заради негов бизнес интерес, допълни Дачков...

Михаил Михов можеше да бъде най-малко свидетел в дело, водено срещу премиера Бойко Борисов. Това каза в "Часът на Милен Цветков" журналистът от в. "Галерия" Явор Дачков.


Тази смърт не е просто лична трагедия. Тук има нещо друго – прави ли впечатление, че все още нито МВР, нито една държавна институция не е излязла с официална позиция. Тук трябва да разберем какви са били неговите връзки с управляващите и дали те са заемали незаконни позиции заради негов бизнес интерес, коментира Дачков.


По думите му Михов е  ключов човек, близък до властта.


Баскетболният треньор Тити Папазов каза, че смъртта на Михов няма какво да скрие.


"Вярвам в това, че е намерен след получен инфаркт. Боли ме от това, че се казва, че най-лесно се инсценираинфаркт. На мен обаче ми се иска поне човек, когато е умрял, да сме малко по-добри", допълни Папазов.


Той описа Михов като изключително слънчев човек: "Незаменими няма, но неповторими има. Мишо беше такъв. Той имаше розови очила за бъдещето на баскетбола".


Дачков подчерта, че лекар от баскетболната федерация е констатирал смъртта. Този лекар трябваше да излезе, за да няма спекулации, допълни той.