Двете експертизи на разговорите не доказаха истинността им...

Шефът на баскетболната федерация и собственик на бирената фабрика „Леденика" Михаил Михов стана главен герой на скандал, продиктуван от разпространените в началото на годината телефонни записи от вестник "Галерия".


Скандалът около Михов започна в началото на годината, когато вестник "Галерия" разпространи запис на телефонен разговор, в който се чуват гласовете на премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.


В този момент фабриката на Мишо Бирата е с отнет лиценз заради многобройни митнически и данъчни нарушения. В последствие с решение на Софийския административен съд той му е върнат.


В записите бяха намесени имената и на финансовият министър Симеон Дянков, бившия заместник на Танов Антоний Странджев и на президента Георги Първанов, който е ходатайствал пред премиера за шефа на федерацията по баскетбол. Самият Михов призна, че се е "оплакал" на президента.


Всички участници в записите заявиха, че репликите са манипулирани,  с изключение на бившият зам.-шеф на митниците Странджев.