Неспазените договори със строители са проблем, който не стихва вече трета година...

Неспазените договори със строители са проблем, който не стихва вече трета година след масовите фалити на родните фирми от бранша. Такъв е и следващият пример.

От близо 5 години 30 семейства живеят незаконно в новопостроен блок в столичния квартал \"Овча купел\". Плащат за промишлен ток, а проект за водоснабдяване и  канализация на сградата изобщо липсва. Собственикът на постройката отказва да я узакони, както и да се среща с хората.

Повечето новодомци купуват апартаментите си \"на зелено\" през далечната 2007-ма година с обещанието на предприемача да ги получат на етап груб строеж.

„Дадохме 30% от сумата за апартамент на 3-тия етаж. И чакахме на груб строеж на акт 14 да дадем останалата сума чрез кредит", заяви един от потърпевшите.

В един момент собственикът на сградата преустановява всякакви контакти с клиентите си, а блокът остава без издаден акт 16.
   
Поредният парадокс е, че собственикът сградата, изпълнява ролята на електро разпределително дружество и продава незаконно промишлен ток на хората от злополучния блок.

През октомври изтича срокът, в който строителят е длъжен да узакони сградата. Както собствениците на недопостроения блок, така и ние, не успяхме да се свържем със строителния предприемач, за да научим дали възнамерява да изпълни поетите бизнес ангажименти.