Според специалистите завишени нива на алергенните частици ще има чак до края на май, когато дори ще са още повече...

Пролетта дойде, а с нея и неприятните пролетни алергии. Според специалистите завишени нива на алергенните частици ще има чак до края на май, когато дори ще са още повече.


Въпреки че пролетта дойде, не всеки ден е рисков за алергии. Оказва се, че в някои дни нивата на алергенните частици,  са по-високи. Чрез интернет много лесно можем да разберем дали днешния ден е именно такъв.


Ако имате сълзене и парене на очите, запушен нос, кашляне и  кихане, значи пролетната алергия ви е покосила.
Все още не се знае кое точно отключва алергиите. И дали, дори ако в момента не страдате от такава, тя няма да се появи следващата пролет. Освен това, така наречените пухчета, които сме свикнали да свързваме с алергиите според специалистите нямат нищо общо със състоянието. Много по-голяма вина, например, има замърсяването на въздуха.


Именно такива места трябва да се избягват, особено ако търсите спокойствие и искате да прекарате приятно. В тези случаи се препоръчват почивките около водните басейни, защото те влияят като филтър и поглъщат алергенните частици.
Според специалистите най-добрата комбинация да се отървете от алергиите е да съчетаете полезното с приятното – а именно, да отидете на тихо място, далеч от шума на двигателите, където да се насладите на отпускаща класическа музика.


Освен че ще успокоите  нервната си система, ще си починете и от алергиите. Защото е доказано, че този тип музика действат благосклонно на имунната система и помагат на организма да се бори.