Оказва се, че ако изключим всички крушки в дома си, можем да сготвим богата вечеря на цялото семейство, защото това може да спести електроенергия, достатъчна за работата на един готварски котлон за цяла вечер..

Според данни на Световната банка заради кризата половината домакинства у нас се опитват да пестят от ток. Оказва се, че ако изключим всички крушки в дома си, можем да сготвим богата вечеря на цялото семейство, защото това може да спести електроенергия, достатъчна за работата на един готварски котлон за цяла вечер.


На принципа на електрическата крушка  всеки електроуред крие възможност за спестяване. Възможността да спестим не подминава и компютъра ни.


На същия принцип, телевизорът, оставен на стенд бай трупа стотинки в месечната ни сметка за ток. Специалистите дебело подчертават – изключвайте всичко от мрежата, когато не го ползвате.


Ето и простата сметка – ако 5 милиона зарядни устройства са включени в мрежата 1 час, те използват електричество, достатъчно за работата на 12 500 хладилника за същото време.