Собственикът на парите се отблагодарил на пенсионерките, като им дал 100 лева и две кутии бисквити...

Две пенсионерки от Пловдив намериха на улицата 1500 лева. Без въобще да се колебаят, възрастните жени предали парите в полицията. На свой ред органите на реда издирили собственика им и му върнали загубената пачка с банкноти.

74-годишната Галина Драганова заедно със съседката си Тодорка Маврудиева се връщали от пазар. Поглеждайки към земята, Тодорка видяла пред краката им пачка с пари. Взели парите, седнали на пейка и ги преброили – били 1480 лева.

Във време на икономическа криза и двете пенсионерки твърдят, че и през ум не им е минало да си поделят намерените пари. Веднага се обадили в полицията и ги предали на служителите в Трето РПУ.

Полицията четири дни издирвала собственика на парите. Освен банкнотите по 10 и 50 лева, в пачката имало лисчета с номера на коли. Това ги ориентирало към бизнесмена Георги Петров.

Освен на полицията, бизнесменът благодарил и на двете пенсионерки. Възнаградил ги като им дал 100 лева и две кутии бисквити. Галина обаче дала парите на съседката си, тъй като тя живеела по-бедно от нея.