Толкова ще дават и осигурените, които имат нужда от специалист, а направленията са свършили. Сумата определиха от Българския лекарски съюз...

24 лева минимална цена за преглед. Най-малко толкова ще плащат всички неосигурени пациенти, когато ходят на лекар.


Толкова ще дават и осигурените, които имат нужда от специалист, а направленията са свършили. Сумата определиха от Българския лекарски съюз.


По последни данни без здравни вноски в момента са 2 милиона души. Всеки от тях, когато вдигне температура например, ще трябва да плати най-малко 24 лева на доктора, за да му изпише лекарства.


И в момента лекарите преглеждат неосигурени пациенти срещу фиксирана сума. При някои от тях тарифата е 15 лева. У след промените всеки лекар ще може да сам да определя колко струва прегледа му. Условието обаче ще бъде да не е по-евтин от 24 лева.


Тази сума обаче не се отнася само за хората, които не плащат вноски, а и за тези, които не са успели да се сдобият с направление.

 

При един от лекарите има записани 2500 пациенти. За първите три месеца на годината на тяхно разположение е имало 500 талона за специалист. Това означава, че всеки преглед над този лимит трябва да се плаща.