През нощта по-значителна облачност ще има над западните райони, където на места ще превали краткотраен дъжд. Минимални температури между 6° и 11°, в София около 7°.

През нощта по-значителна облачност ще има над западните райони, където на места ще превали краткотраен дъжд. Минимални температури между 6° и 11°, в София около 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Утре преди обяд по-значителна облачност ще има над западните райони, а над източните ще бъде предимно слънчево. Около пладне ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен, север-североизточен вятър.

Максимални температури предимно между 16° и 21°, в София около 15°. По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но впоследствие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 14°-16°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Над планините ще има по-често значителна облачност, сутринта по билата ще е и мъгливо. След обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м около 10°, на 2000 м около 2°. / Агенция \"Фокус\"