Недоволството им е срещу готвените промени, които ще позволят на хора без фармацевтично образование да работят в аптеките. Вчера се проведе поредната среща между тях и правителството, но решение на проблема няма...

Фармацевтите от Бургас излизат на протест в 10 часа. Недоволството им е срещу готвените промени, които ще позволят на хора без фармацевтично образование да работят в аптеките. Вчера се проведе поредната среща между тях и правителството, но решение на проблема няма.


Промените, които разрешават в аптеките да работят хора без фармацевтично образование, бяха поискани от Асоциацията на собствениците на аптеки. Но предизвикаха недоволството и протестите на колегите им от Съюза на фармацевтите. Според които работата на неспециалисти ще застраши здравето на пациентите, защото те разчитали на експертно мнение какви лекарства да взимат.


Спорът \"за\" и \"против\" стигна и до кабинета на вицепремиера Симеон Дянков, но окончателно решение дали текстовете ще бъдат приети засега няма.


Протестът в Бургас е първият в страната. По-масово недоволство на фармацевтите се очаква на 17 май. Те вече заплашиха, че ще спират работа поетапно в цялата страна.