Именно затова много на много от родителите се налага да изтеглят потребителски кредит – кредит, с който да сбъднат една от мечтите на детето си.

Подготовката за баловете вече е на финалната права. Само след седмица 18-годишните момичета и момчета ще преживеят първата си по-специална нощ. Какво струва това на техните родители?

Всяко момиче си мечтае още от малка един ден да стане принцеса или поне да се почувства така. За първи път получава тази възможност, когато завърши гимназия. Тази година 67 757 семейства ще трябва да сбъднат мечтата на детето си за звездна вечер.

В ролята на феите, които с магическа пръчица превръщат малките момиченца в красиви принцеси, влизат майките, разбира се с финансовата подкрепа на бащите. Катя Якимова е една от тези феи – тя се подготвя за звездната вечер на дъщеря й Веселина почти една година – всекидневно се обикалят магазини, разглеждат се списания, проверяват се оферти при най-различни фризьори, козметици и маникюристи.

В семейство Якимови подготовката е трескава и дълга, а вълнението особено голямо и всичко това само за една вечер. Как обаче изглеждат мечтите на 18-годишната Веселина? По думите на майка й Катя, до момента всичко е около 2000 лв.

Тези 2 000 лева обаче са само началото, след тях идват кувертите за ресторанти и дискотеки, както и за традиционната екскурзия, на която ходят всички абитуриенти. И все пак да не забравяме джобните. Така сметката достига до почти 3 500 лева. Именно затова много на много от родителите се налага да изтеглят потребителски кредит – кредит, с който да сбъднат една от мечтите на детето си.

Така с много емоции, цветове, музика и финанси, 18-годишните момичета и момчета получават първата си звездна вечер.