Едно от най-гледаните телевизионни предавания в историята на Съединените щати слезе от ефир след 25 години. Шоуто на Опра Уинфри приключи със записан специален епизод, в който Опра беше единственото действащо лице на сцената...

Едно от най-гледаните телевизионни предавания в историята на Съединените щати слезе от ефир след 25 години. Шоуто на Опра Уинфри приключи със записан специален епизод, в който Опра беше единственото действащо лице на сцената. 


Направихме го, каза водещата. Минаха 25 години и за пореден път казвам: \"Благодаря Америка\".


Тя увери, че в някои случаи е била в ролята на учител, но по-често се е случвало зрителите да я направляват.


За нея последният епизод от шоуто й бил като последния й \"учебен час\". За 25 години предаването на Опра Уинфри се превърна в културен феномен, в истинска институция. За четвърт век при прочутия диван на Опра са минали над 30 000 гости, сред които петима американски президенти и множество знаменитости, разкрили най-съкровени епизоди от личния си живот в разговора с водещата.   


Шоуто по телевизия Ей Би Си е гледано средно от 40 милиона зрители в Съединените щати и е излъчвано в 145 страни по целия свят. Опра Уинфри нееднократно е определяна за най-влиятелната жена в света, а богатството й от близо 2,5 милиарда долара я прави най-богатата афроамериканка.


След края на емблематичното си шоу Опра ще се съсредоточи върху работата по собствения си кабелен канал.