\"Трябва да има избори три в едно – това не е възможност, а крайна необходимост, защото е сгрешен моделът на властта. И това не е само заради \"Атака\", а защото няма ясна визия и идеологическа основа на управлението\", заяви Местан...

Смятаме, че трябва да има вот на недоверие за цялостна политика, а не само по една тема, заяви по БНР зам.-председателят на ДПС и на ПГ на партията Лютви Местан.

 

\"Трябва да има избори три в едно – това не е възможност, а крайна необходимост, защото е сгрешен моделът на властта. И това не е само заради \"Атака\", а защото няма ясна визия и идеологическа основа на управлението\", заяви Местан.

 

\"Затова в рамките на един ден се представят различни идеи. Премиерът се опитва да регулира и тушира министерските дефицити и това ги устройва и тях. И това се превръща в неговия собствен капан\", смята депутатът от ДПС.

 

\"Подмяната на ясна програма с личната харизма не е алтернатива и не е ресурс\", каза още Местан. Има нужда от един вот на недоверие, за да се види, че има алтернатива и тя трябва да се заяви.

 

Колкото до президентските избори, депутатът от ДПС заяви, че не е важна толкова личността, колкото каква кауза или политика ще представи кандидатът за президент. Лютви Местан съобщи, че не са водени разговори с Меглена Кунева за евентуална подкрепа за нея от страна на ДПС. /БГНЕС