31% от жените, които са правили секс за първи път като тийнейджърки, се развеждат до пет години...

Жените, които са загубили девствеността си като тийнейджърки, е по-вероятно да се разведат в по-късна възраст, особено ако това е станало против волята им, сочи американско изследване.

Проучването на университета в Айова показва, че 31 на сто от жените, които са правили секс за първи път като тийнейджърки, се развеждат до пет години, а 47 на сто - до десет години. При жените, които правили първия си секс в по-късна възраст, едва 15 на сто се развеждали до пет години и 27 на сто до десет години.


Авторът на изследването Антъни Паик, професор по социология в Колежа по либерални изкуства и науки към университета, изследвал отговорите на 3793 омъжени и разведени жени, взети от националното изследване за семейния растеж от 2002 г. Изследването обаче показва, че ако млада жена направи избора да загуби девствеността си като тийнейджърка, това няма пряка връзка с развода в по-късна възраст. Ако сексуалният акт се е състоял преди 16-годишна възраст, жените е по-вероятно да се разведат, дори това да е станало по тяхно желание. 31 на сто от жените, които изгубили девствеността си през тийнейджърските си години, са правили секс преди брака с много партньори спрямо 24 на сто от жените, които предпочели да изчакат. 29 на сто заченали преди брака спрямо 15 на сто от жените, които отложили първия секс за по-късна възраст.


Една на всеки четири жени, които избрали да правят секс в тийнейджърските си години, имала бебе, преди да се омъжи спрямо едва една на всеки десет, които изчакали до по-късна възраст. Само 1% от анкетираните жени, заявили, че са правили секс на 13 години или по-рано спрямо 5 на сто на 14-15 години и 10 на сто на 16-17 години. 42% от жените заявили, че първият им сексуален контакт преди 18-годишна възраст, не бил напълно желан. /БГНЕС