Може ли човек с инвалидна количка да пътува до всяка точка на България без проблем?

Може ли човек с инвалидна количка да пътува до всяка точка на България без проблем? За мъж от Русе с увреждания пътуването е истински кошмар, защото няма автобус, който да побере количката му и да го откара до където иска.

Миналата година Диян трябвало да пътува до Бургас и от печално известната фирма \"Ентуртранс\"\"му обещали, че автобуса ще побере инвалидната му количка. Обаче в последния момент поради липса на пътници по линията пуснали малък автобус.

\"Аз съм много далеч от мисълта да карам някого да се качвам с количката на автобуса. Моята идея е моята количка е да бъде качена в багажника на автобуса\", разказва Диян.

Ако не намери подходящ превоз, той ще трябва да пътува до Варна, където да търси удобна връзка за Бургас.

Репортер на \"Календар\" помоли шофьор на произволен автобус с голям габарит да опита да събере количката на човека, без която той не може да се придвижва. И той успя, но за жалост директните автобусите от Русе за Бургас са доста по-малки. Хората в неравностойно положение ползват по 2 безплатни билета за влак.

Ползването на такъв вагон ставало по заявка.

Сега надеждата на Диян е в един единствен шофьор, който по думи на касиерка имал и голям автобус. Ако той реши да го извади от гаража, можел да качи и количката.

Още по темата – във видеото.