И до момента е пълна мистерия как Раскал е оцелял и къде е бил отнесен от стихията..

3 месеца и половина след опустошително торнадо, изравнило със земята град Конкорд в щата Алабама, смятан за мъртъв при природното бедствие домашен котарак се завърна при стопанката си. И до момента е пълна мистерия как Раскал е оцелял, къде е бил отнесен от стихията и как е намерил пътя към дома си. Местните медии коментират, че случката отново е повдигнала въпроса за деветте живота на котките. 

 

Ако 7-годишният котарак Раскал можеше да говори, сигурно щеше да разкаже изключителната си история. А тя започва на 27-ми април.


Лаура разказва, че след като торнадото изравнява със земята дома й, тя не е успяла да намери котарака. Минават месец април, май, юни. Става средата на юли. Така, 75 дни след бедствието жената едва не припаднала, когато видяла Раскал да лежи под паркираната на алеята кола.


Така котаракът се завръща у дома. Но той далеч не в перфектно здравословно състояние. Каишката му против паразити се е омотала в крака му и го е прерязала лошо. Ветеринарят доктор Дейвид Лангфорд обаче се е погрижил за раната, а Раскал се сдобил с 30 шева.


Лаура Огдън обаче е изключително щастлива. Въпреки че е загубила къщата си, мебелите, личните си вещи и всичко, което притежава, тя е благодарна на Бог, че цялото семейство отново се е събрало.


А що се отнася до котарака Раскал - той ще се възстанови напълно и скоро едва ли ще помни изключителното си приключение.