Сините поискаха още една проверка, която да се извърши от независими експерти...

Автомагистрала \"Тракия\" се строи с некачествени материали - след червените, сега и сините депутати сигнализираха за този проблем. Те се позовават на експертната оценка на водещи строителни специалисти.

Ден след като министър Плевнелиев инспектира строителството на магистралата по въздух, сините алармираха, че \"Тракия\" се строи с некачествени материали.

За да защити магистралата, от ГЕРБ излъчиха председателя на транспортната комисия Иван Вълков, който заяви, че до сега са направени 146 проверки и всички те са установили, че тя се строи по стандарт.

Сините поискаха още една проверка - но тя да се извърши от независими експерти, които да не бъдат наети с парите на строителите. Десните твърдят, че от документацията на магистралата липсват повече от 20 страници. Иван Иванов обясни, че всичките им съмнения са потвърдени от водещи експерти. Предишните, които поставиха въпроса за качеството на строителните материали, бяха хората на Станишев. От ГЕРБ обвиниха и сините, и червените в предизборно говорене.

След вчерашната въздушна инспекция регионалният министър Плевнелиев констатира само един проблем в отсечката Ямбол-Карнобат - преовлажнени почви, които наводняват нивите на хората и подпорите на мостовете.

Плевнелиев обясни, че държавата ще реши проблема с отделен проект, за който ще се търси друг изпълнител, различен от фирмите, които строят магистралата.