220 киловата звук ще тресат Бургаския залив...


Тази вечер започва „Spirit of Burgas\". Очаква се над 30 хиляди души да станат част от музикалния маратон. През следващите три вечери на сцената на бургаския плаж ще излязат изпълнители като Moby, Skunk Anansie и Leftfield.

 

От българска страна настроението ще подгряват групи като PIF, Пиромания и Smallman. Заедно със световните звезди, те ще стъпят на сцена, дълга 37 и висока 17 метра. 220 киловата звук ще тресат Бургаския залив. За всички фенове организаторите са предвидили още турнир по джага и алтернативен музикален цирков спектакъл.

 

По традиция сцените на фестивала са разположени на централния плаж в Бургас. За удобство на гостите на града по цялата улица „Булаир\" са обособени зони за паркиране. Други две улици – „Цар Симеон\" и „Зора\" са блокирани за нуждите на полицията, бърза помощ и пожарните коли. Организаторите напомнят, че къпането в морето през фестивалните нощи е забранено. Екипи на Гражданска защита, водни спасители и водолази ще бдят за сигурността на феновете.

 

През следващите три дни пътищата в посока Бургас ще са натоварени. Патрули на КАТ вече следят за нарушения. За всички пътуващи, от БДЖ пускат допълнителни вагони във влаковете от и за Бургас за дните на фестивала. Осигурени са допълнително 1600 седящи места, посочват от компанията.