Кандидатът за вицепрезидент е министърът на правосъдието Маргарита Попова...

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент.

 

Кандидатът за вицепрезидент е министърът на правосъдието Маргарита Попова. Номинациите обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция днес.

 

\"Много се дразнех години наред от вашите въпроси, защото винаги сте ме питали кога ще се кандидатирам за президент. Искам сега да ми върнете жеста и оттук нататък да започнете да питате лидерите на другите партии за следващия президентски мандат кога ще бъде тяхната кандидатура\", обърна се Борисов към журналистите.

 

\"Защото на следващите президентски избори аз ще бъде кандидатът на ГЕРБ. Няма по-естествено от това аз и днес да съм кандидат за президент – главен секретар, кмет, премиер, лидер на партията, побеждавала на изборите. Това е един естествен път\", заяви още министър-председателят.

 

Не на последно място Бойко Борисов помоли журналистите да спрат да говорят, че да си президент е бягство от отговорност, не е престижно и държавният глава козирува на третата власт.

 

\"С днешното обявяване се надявам да спрете да унижавате президентската институция. Защото в желанието си да не ме кандидатирате, вие изговорихте какво ли не на тази тема\", каза още премиерът.