Мокрият сняг прекъсна електричеството на хиляди домакинства...

Първата за сезона снежна буря парализира северната част на американския щат Колорадо. Мокрият сняг прекъсна електричеството на хиляди домакинства, събори дървета и затвори пътища.

 

Силната снежна буря остави без ток 140 хиляди души в района на Денвър, щата Колорадо. Аварийните екипи работят вече часове наред, за да възстановят захранването. Очаква се това да стане до късните часове на днешния ден.

 

Заради ниските температури, много хора са напуснали временно домовете си и са се преместили в убежище на Червения кръст. Те ще останат там докато токът бъде пуснат, като в същото време ще получат топла храна и вода.

 

Снегът е нанесъл щети на няколко каравани, които са пострадали от паднали дървета. Бурята се разрази в момент, когато президентът на САЩ Барак Обама беше на посещение в града - за втори път през последния месец.

 

Студеният фронт е преминал и през Юта и Уайоминг. Заради силен снеговалеж временно е била затворена междущатската магистрала. За сметка на това три от планинските зимни курорти в района вече приемат туристи.