Станишев оправда изборните резултати на левицата с манипулации, насаждане на страх...

Лидерът на БСП Сергей Станишев покани президента да седне на първия ред на предстоящия конгрес на левицата. Коментарът идва след заявката на Първанов да се върне в редиците на социалистите и да седне на последния ред на следващата сбирка на червените. Столетницата направи анализ на изборните резултати и отчете, че те са удовлетворителни за БСП.

Станишев не пожела да се заиграва с критиките на държавния глава за представянето на левицата, нито с плановете му да осъществи политическото си бъдеще обратно в БСП.

Въпреки че избра да пасува соцлидерът не се съгласи с констатацията на Първанов, че БСП не е припозната от избирателите като алтернатива на ГЕРБ.

Станишев призна, че ГЕРБ е първа политическа сила, но оправда изборните резултати на левицата с манипулации, насаждане на страх, опорочаване на вота от страна на управляващите.

ГЕРБ се представи като политическа сила за която политиката е не отговорност за управлението на страната и общините, а властта сама по себе си. И в името на тази власт са готови да използват всички средства да воюват за победа на всяка цена. Ако през 2009 година огромна част от гласовете за ГЕРБ бяха по любов, днес имаме работа или с платена любов или с любов по принуда, заяви Станишев.

Червените отчетоха и подмладяване на столетницата с 11 години. Анализите показали, че БСП се отваря към младите и към хората в активна възраст.