Сейф ал Ислам се считаше за любимец на баща си Муамар Кадафи...

Сейф ал Ислам – син на либийския лидер Муамар Кадафи, е бил арестуван в южната част на страната. Това съобщи министърът на правосъдието от преходния Национален съвет на Либия. Той обаче отказа да даде повече информация за евентуалното залавяне на ал Ислам.

 

Сейф ал Ислам е бил арестуван близо до Обари, в южна Либия, заяви министърът. Той не разкри нито кога е задържан синът на Кадафи, нито при какви обстоятелства, само Слухове за ареста плъзнаха още рано сутринта в Триполи.

 

Според източници на Ройтерс синът на Кадафи и охраната му били засечени от бойци от планинския град Зинтан, които претърсвали южните райони на Либия.

 

Международният наказателен съд издаде на 27 юни заповед за арест на Сейф ал Ислам и на баща му заради престъпления срещу човечеството, извършени при опитите да бъде смазан бунтът в Либия. Това не е първият път, в който новите либийски власти съобщават, че Сейф ал-Ислам е заловен.

 

Само няколко часа след подобно съобщение преди няколко месеца, синът на сваленият либийски лидер триумфално се разходи през центъра на Триполи заедно със свои привърженици.