Към митинга се присъединиха лекари, металурзи, градския транспорт, енергетици, пивовари, пенсионери...

В София митингът е многохиляден, като към него се присъединиха лекари, металурзи, Топлофикация, градския транспорт, енергетици, пивовари, пенсионери и граждани, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

С транспаранти в ръце и призиви за оставка към ръководството на дружеството, хилядното шествие стана свидетел как влаковете, които трябваше да потеглят за страната и чужбина, останаха по местата си, допълват синдикатите. Започналата в 8 ч. стачка на работниците и служителите в \"БДЖ\" ЕАД, в която се включиха хиляди потърпевши от решенията на ръководството на дружеството железничари, е в разгара си. Първият влак, който трябваше да замине в 08.04 мин., за Кюстендил, остана на мястото си, както и международния влак за Букурещ, който трябваше да потегли в 09.05, съобщават още от КНСБ.

Във Варна митингът привлече стотици работници, служители и граждани, протестиращи срещу ръководството на железниците и качеството на предлаганата услуга. В морската столица, бригадата за Русенския влак 9620, която е заявила, че ще стачкува е подменена. Направени са общо 6 смени на превозните бригади - началник влакове и кондуктори. Смените са извършени от управителя на Пътнически превози Георги Иванов. В Бургас в протестният митинг се включиха над 100 души.

На ключовия железопътен възел – Горна Оряховица – излязоха близо 400 работници и служители в БДЖ. Към протеста им се присъединиха и техни колеги, които стачкуват на работните си места. В Плевен митингът обхвана около 150 души. Пусната е жалба против незаконната подмяна на екипи – ръководители движение, машинисти и др.

В Перник влакът Кулата – София, обявен, че ще потегли за Перник, е спрян. Влакът Земен –София е потеглил от Земен, но за Перник е спрян. Целият югозападен регион е спрян напълно.

Митингът обхвана над 150 човека. На всички протестни акции железничарите поискаха оставките на Владимиров и Недев и на директора на ДП \"НКЖИ\" Ламбрев, което практически прилага локаут с подмяната на ръководител движение и други длъжностни лица, за да се пуснат влаковете, съобщиха още от КНСБ. /БГНЕС