Камерата на \"Новините на Нова\" улови няколко любопитни моменти от днешната стачка...

Освен протестът на работещите и настроенията на пътниците, камерата на \"Новините на Нова\" успя да улови няколко любопитни моменти от днешната стачка.

 

След като тя започна, на таблото на Централната гара в София още мига закъсняващия международен влак от Белград. Никой обаче няма информация дали и кога ще пристигне.

 

И така след повече от три часа в неизвестност, следите на влака все пак се появиха. Оказа се, че композицията се забавила на границата и началният час на стачката хванал влака на гара Волуяк. Там пътуването с българската железница приключило и пътниците били извозени с автобуси до София.

 

Освен неволите на хората, които стачката остави по средата на пътя, на гарата нямаше проблеми. Чакалнята остана почти празна. Това предизвика недоволството на тези, които изкарват прехраната си с просия. За други обитатели на гарата празната чакалня се оказа чудесно място да потърсят малко храна.

 

Междувременно стачката вече е в разгара си. Машинистът на влак, който трябваше да потегли в 8.10 часа размисли и остана на коловоза. За международния влак до Букурещ в 9.05 часа беше извикан резервен екип от машинисти, но и тази композиция не тръгна.