Бизнесменът с висящо дело за подкуп и търговия с антики нашумя след разследване на НТВ...

Арестуваха кумеца на покойния Бай Миле - Емил Бакалски-Джуката. Бизнесменът с висящо дело за подкуп и търговия с антики нашумя след разследване на Нова телевизия за трафик на културни ценности към Мюнхен. Той е задържан при незаконна сделка с римски монети.

 

Антимафиотите слагат белезниците на Бакалски в заведението под галерията на ул. „Шипка" 6 в столицата, докато договарял покупката на 11 сребърни монети от републиканския и имперския период на Рим.

 

С него е арестуван мъж, разследван за международен трафик на антики от Смолян, който живеел в Испания и трети човек от Асеновград. При обиска в тях са открити и над 35 хиляди лева.

 

В разследването за \"Темата на Нова\" \"История на черно\" показахме Емо Джуката заедно с други българи, подсъдими за трафик на антики, докато следят отблизо наддаванията на търг за културни ценности в Мюнхен. В предаването бяха показани и схеми за изпиране на произхода на незаконно изкопани и изнесени от България антики.

 

По старото си дело за предлагане подкуп на полицай Емо Джуката е оправдан на две инстанции, но предстои решението на Върховния касационен съд.