Над 203 милиона лева от винетки очаква да събере пътната агенция за тази година...

Над 203 милиона лева от винетки очаква да събере пътната агенция за тази година. Сумата е с 9 милиона по-голяма в сравнение с 2010-та.

 

Знакът, който ни напомня, че трябва да сме платили за винетка, за да се движим по даден път, стои в съседство с дупките, които би трябвало да са закърпени точно с парите, които даваме за винетки.

 

И дупките, и реакциите на хората заснехме на пътя до село Семерджиево, на 25 км от Русе. Дупки и реакции можем да видим на много места в страната. На подобна гледка от пътната агенция отговарят, че парите не стигат.

 

Така дори рекордните за годините на кризата 203 милиона лева приходи от винетки не стигат за поддръжката на пътищата в страната.

 

За последните две години към парите, които ние събираме от винетки, за да си ремонтираме пътищата, Европа през фондовете си е дала още 1 милиард лева.

 

За да стигнат ремонтите и до по-малките и ненатоварени места, от агенцията обясняват, че се опитват да внедрят технологии, с които ремонтите да излизат по-евтини. Засега обаче дупките остават по местата си.