Според Бойко Борисов, ГЕРБ върши мръсната работа на президента.

Ветото върху пенсионната реформа отново стана повод за размяна на реплики между президента и премиера. Министър-председателят Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ върши мръсната работа на президента. Държавният глава Георги Първанов пък постави под съмнение пълния мандат на настоящите управляващи.

Репликите двамата държавници размениха не в директен спор, а през медиите. Според премиера Бойко Борисов, правителството на ГЕРБ прави услуга на следващите управляващи като вдига пенсионната възраст от 1-ви януари. По адрес на Първанов Борисов обясни следното: \"Вместо да ни благодари, той слага вето\".

Отговорът на Георги Първанов пък беше следният: \"Аз съм удовлетворен, че излизам след два мандата, с високо вдигнато чело. Пожелавам на г-н Борисов след 4 години, дано да ги изкара, защото и това е под въпрос\".

Бойко Борисов обясни, че изтегленото начало на пенсионната реформа яде от доверието към ГЕРБ. Защото мерките, които предлагат с вдигането на възрастта са непопулярни.

 

Докато двамата държавници спореха стана ясно, че Коалиция за България подготвя жалба до Конституционния съд срещу реформата. В петък депутатите ще обсъдят върнатите от президента текстове по закона.