Повечето ще почиват със семействата си в планинските ни курорти Банско, Пампорово и Боровец...

Първите чуждестранни туристи, които ще посрещнат Новата година у нас вече пристигнаха на летището в Пловдив. Повечето ще почиват със семействата си в планинските ни курорти Банско, Пампорово и Боровец. Тази година хотелите ни ще посрещнат най-много туристи от Русия.

 

Над 500 туристи от Домодедово, Краснодар и Белфаст пристигнаха с три полета на летище Пловдив. Семейство Елански от Москва ще посрещне новогодишните празници за първи път в България.

 

Заради ниските цени на хотелите и ски пистите туроператорите тази година отчитат рекорден ръст на чуждестранните туристи. Само в Пампорово и Банско те ще са три пъти повече от миналата зима.

 

Тази зима само летище Пловдив ще обслужи над 200 чартърни полета. Като най-много ще са те на 6-ти 7-ми януари, когато е руската Коледа. За първи път обаче няма да има нито един чартърен полет от Англия.

 

Туроператорите обясняват, че англичаните тази година са по-пестеливи заради кризата и повечето от тях, за да не загубят работните си места са решили да отложат новогодишните си отпуски.