Аварирали са електропроводи, захранващи подстанции \"Северни Родопи\" и \"Ардино\"...

Екипи на \"Електроенергиен системен оператор\" ще работят през целия ден до отстраняване на авариите на електропроводи в страната. Заради обледеняване на два електропровода, захранващи Елена и Трявна, много от селищата в района са без ток.


Аварирали са електропроводи, захранващи подстанции \"Северни Родопи\" и \"Ардино\". Заради обледеняване на електропроводи, имаше аварии в района на Банско и Благоевград.


Снеговалежът усложни обстановката в Смолянско, където, в разчистването на непроходимите пътища, се включиха военнослужещи и техника от 101-и Алпийски батальон. 22 селища в общините Враца, Мездра и Роман са без ток заради паднали стълбове и прекъснати от снега проводници. Във Враца има проблеми с електроснабдяването в различни части на града, включително и в индустриалните зони.


Заради липсата на ток, спря работата на две от големите фирми за производство на хляб. Без вода останаха осем квартала в Хасково. В четири общини на Ловешка област има селища без ток заради паднали електрически стълбове. Възстановено бе електрозахранването на половината от габровските села, които останаха без ток заради авария, причинена от обилния сняг. Информацията е на БНР. /БГНЕС