Много от заведенията по морето са извадили дребната риба от менюто си...

Черноморската риба става деликатес заради изчезването й, оплакват се търговци и собственици на заведения по морето. Традиционната цаца, която е най-търсена през лятото, тази година и твърде дребна и уловът става все по-слаб. 

 

Част от заведенията по Южното Черноморие са се отказали от цацата в менюто си, а други, които залагат на традицията, имат проблеми с доставката.

 

В повечето рибни магазини също няма родна цаца. Търговци, които не пожелаха да застанат пред камерата на Новините на Нова обясниха, че тъй като трицоната е дребна, а цената й е 2 лева за килограм, си навличали гнева на клиентите. И припомнят, че преди две лета килограма струваше 40 стотинки

 

Още за проблема вижте във видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова