Такива ще бъдат темите тази събота и неделя в "Темата на Нова"

Кимбо, Доли, Попи, Йоана и Бимбо са семейство делфини. Дълги години живеят в делфинариума във Варна и макар повечето посетители да ги приемат само за добри артисти, те се оказват и много добри терапевти. Успяват да усмихнат малката Елеонора, болна от детска церебрална парализа,  помагат на Йоана, болна от епилепсия, на Мартин – 12-годишно дете аутист, и дори на Христо Мутафчиев, който има свой личен терапевт в делфинариума в морската столица.

 

Делфините обаче не са единствените нетипични терапевти. Такива са и кучето Мистър Джагър, соколът Изи, кончето Пончо и много други.

 

В съботното издание на „Темата на Нова” репортерът Вероника Димитрова ще запознае зрителите именно с тази нестандартна терапия, доказвайки, че животните са много повече от домашни любимци – че могат да помагат на хората, могат да говорят и да лекуват...

 

„Темата на Нова” с автор Вероника Димитрова – събота, 1 септември, от 19.30 часа по Нова ТВ

 

Награда за достоен живот или сделка за спокойна съвест? Кои точно са те и какви са делата им? Какво трябва да е постигнал един православно вярващ християнин, за да стане от мирянин – посредник между църквата и света?

 

В съботното издание на „Темата на Нова” репортерът Мария Димитрова ще потърси отговор на тези въпроси и ще разкаже на зрителите за най-оспорваната в днешно време титла в българската православна църква – архонтите.

 

„Темата на Нова” с автора Мария Димитрова – неделя, 2 септември, от 19.30 часа по Нова ТВ