Една от основните теми е антиизраелската атака на летище „Сарафово”

Съвместно заседание на правителствата на България и Израел ще се проведе  в Йерусалим. Очаква се да бъдат подписани редица споразумения за сътрудничество.

 

Премиерът Бойко Борисов ще има разговор  на четири очи с колегата си Бенямин Нетаняху, а след това ще се срещне и с президента Шимон Перес.

 

Пристигането на българската делегация от 11 министри, водени от премиера Борисов, очаквано премина при засилени мерки за сигурност на летището „Бен Гурион” в Тел Авив. Официалното посрещане от израелска страна се състоя малко по-късно на концерт-коктейл в столицата. В Йерусалим предстои и основната част от официалната визита.

 

Макар и да не беше обявено предварително, неизбежно една от основните теми на двустранните срещи ще бъде антиизраелската атака на летище „Сарафово” в Бургас – как протича разследването, какви мерки ще бъдат взети за предотвратяване на подобни нападения и други въпроси в тази посока със сигурност ще бъдат разисквани, както на срещата на четири очи на Борисов с Нетаняху, така и на двустранните срещи между силовите министерства на двете страни.

 

Извън темата за борбата с тероризма ще бъдат подписани споразумения за сътрудничество в областите информационни технологии и съобщения, здравеопазване и образование.

 

Подробности за резултатите от днешния интензивен политически ден за България и Израел очаквайте в следващите емисии на Новините на Нова ТВ.

 

Репортер: Олег Иванов