Журналистът Калин Манолов е внесъл молба в Президентството за помилването на художника

 

Скотската, битова престъпност принуждава хората да се самозащитават по начина, по който това е направил иконописецът Йордан Опиц. Това заяви в студиото на „Удавете водещия” общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.
 
Той и журналистите Ива Николова и Калин Манолов обориха тезата на Любен Дилов-син – а именно, че Опиц, който застреля младеж, опитал се да обере дома му, е просто един убиец.
 
Пет години след инцидента художникът беше осъден на пет години затвор. Това решение на магистратите разбуни много духове в обществото. Формираха се цели групи, които искат Опиц да бъде помилван от президента.
 
Молба за това в Президентството вече е внесъл и Калин Манолов, заедно с няколко негови приятели – адвокати.
 
„Не е доказано, че Опиц е убиец, защото между изстрела и смъртта на Мариан е минал един час, през който може да се случи всичко”, заяви журналистът. И допълни, че разследването по случая не е проведено професионално, тъй като не е допусната никаква друга теза за това какво всъщност е убило Мариан.
 
„Ако тези, които употребяват наркотици, се лекуваха, тези, които убиват, бяха в затвора и ако на гражданите не има се налагаше постоянно да се защитават, нямаше да се стигне до всичко това”, коментира Ива Николова. 
 
Целия спор между Любен Дилов-син и тримата му опоненти гледайте на сайта Nova Play.