Шествието беше организирано от опозицията, която настоява за разпускане на парламента

Около 15 000 души протестираха в центъра на Москва срещу Закона, който забранява осиновяването на руски деца от американски семейства.

Забраната беше гласувана от руската Дума в отговор на приетия от американския Конгрес закон "Акт Магнитски", който преследва представители на руските власти, замесени в кончината на адвоката Сергей Магнитски.

Протестното шествие в Москва беше организирано от опозицията, която настоява за разпускането на руския парламент.

За протеста властите разрешиха участието на 20 000 души, но толкова не се събраха. По данните на вътрешното министерство на протеста са излезли между 9-9500 души. Независими наблюдатели посочват като по-реална цифрата от 15 000.

Демонстрантите носеха плакати с ликовете на депутатите, приели Закона „Дима Яковлев”, на които беше написано "позор".

Сред политиците и обществениците, дошли да протестират, се открояваха имената на младите опозиционни лидери Сергей Удалцов и Алексей Навални, бившият депутат Генадий Гудков, политиците от епохата "Елцин" - Борис Немцов и Владимир Рижков, а също така първият министър-председател на Владимир Путин – Михаил Касянов.

Шествието премина мирно, а за реда се грижеха около 4000 полицаи.

Извън Москва протести нямаше. Единици бяха излезли в някои градове, но много бързо се разотиваха поради липсата на участие и студовете.