Според журналиста Валерия Велева ни предстоят дни на клатене на държавата, дни на протести

„Вчерашната пресконференция на премиера Бойко Борисов беше една лъжа. Обещанията също бяха лъжа, защото не е в неговите правомощия да отнеме лиценза на ЧЕЗ за един ден, нито да свали цената на тока, както каза. Той изпусна властта, изпусна момента за диалога с протестиращите”. Това каза в студиото на „Здравей, България” журналистът Валерия Велева.

 

„Искате да върнете времето назад и нещата да се уредят, но това време отмина. Режимът на Бойко Борисов е в агония. Възмутен съм, че денят на Апостола беше окървавен. Срамота е министър-председател да участва в такава нелепа постановка”, коментира журналистът Иван Гарелов.

 

По думите на Велева народът иска да бъде чут, иска да бъде управляван от компетентни хора. Гарелов пък смята, че този кабинет води политика, която е против народа и трябва да подаде незабавно оставка. „Нямам никакво доверие на това правителство как ще проведе изборите”, каза Гарелов.

 

„Ако бях на мястото на Бойко Борисов, бих уволнил пиарите си”, каза от своя страна икономистът Владимир Каролев. Той се притеснява, че исканията са неизпълними и ако сега има избори, политиците ще се хванат за тях, за да угодят на народа.

 

Според Велева ни предстоят дни на клатене на държавата, дни на протести.

 

Не е вярно, че не могат да намалят цената на тока с 8%, могат и с повече. Ще направят каквото каже Бойко Борисов. Въпросът е какво ще стане, като се намали цената. Нищо! След това ще поискат и други неща да се намалят”, категоричен беше икономистът.

 

Според зам.-главения редактор на вестник "Преса" хората ще протестират много дълго време.

 

Целия разговор по темата, както и мнение на хората гледайте във видеото.