Демонстрацията е насрочена за 19 часа на Орлов мост

Пореден протест в защита на Пирин се организира за днес в социалните мрежи. Демонстрацията е насрочена за 19 часа на Орлов мост. В същото време стана ясно, че кметът на Банско е готов да инициира местен референдум за бъдещето на Пирин.  

 

Недоволството на организаторите на протеста е към министъра на околната среда и водите Юлиан Попов, от когото протестиращите настояват да спре промените в Плана за управление на националния парк. 

 

Екозащитниците дадоха ултиматум на министъра да спре спорните промени, да санкционира фирмата концесионер и да уволни заместника си Евдокия Манева. Ако днес недоволните граждани не получат задоволителен отговор на своите искания, тази вечер ще излязат на "Орлов мост".  

 

В същото време кметът на Банско Георги Икономов обяви, че ще предложи да се проведе местен референдум по въпроса със ски-зона Банско и Добринище. Икономов държи да бъде чут гласът на гражданите на общината и да бъде сложена точка на атаките от страна на "псевдоеколозите", както и на всякакви спекулации по този изключително важен за развитието на региона въпрос.