Това заяви премиерът в Котел, цитиран от в-к "24 часа"

„Връщайки се назад в историята, виждаме, че големите каузи – Възраждането, Освобождението, Съединението - са постигани с общи национални усилия и обединение. И днес големите успехи се постигат с усилията на цялото общество, големите предизвикателства също се преодоляват така. Вярвам, че трудностите могат да бъдат разрешени и България отново да расте икономически.”


Това каза премиерът Пламен Орешарски на тържеството за Деня на народните будители в Котел, където отбелязват празника на града си.


„На протестиращите студенти мога да кажа, че техните искания са типично политически и затова не е най-подходящото да се отправят към мен. Аз очаквах те да имат други искания, тъй като системата ни на образование не е в превъзходно състояние. Тя има много проблеми, която трябва да решаваме през следващите години”, заяви обаче той, цитиран от в-к „24 часа”.


Приходите в бюджета изостават въпреки актуализацията”, съобщава в-к „Сега” на първата си страница. Четвърти месец данните на финансовото министерство за изпълнението на държавния бюджет са пълни с лоши новини. Тенденцията за лоша събираемост на приходите и ръст на разходите е налице от юни насам. Отчетът за септември показва, че няма да се изпълни и смекчената прогноза за приходите, която бе направена при актуализацията на бюджета.

 

Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Събуди се" във видеото.