Утре ще е облачно и студено

Тази нощ се очакват сериозни валежи и силен вятър в Централните части на Дунавската равнина и Добруджа. На запад ще вали мокър сняг, а по морето - дъжд. След полунощ валежите чувствително ще отслабнат.

 

Утре ще е облачно и студено. От Югозапад ще дойдат нови снеговалежи, които ще обхванат западната половина от страната. В планините на Западна България снежната покривка ще се увеличи с 15-20 см. В Източните райони валежите ще са слаби и предимно от дъжд. Там ще продължи да духа силен североизточен вятър, който ще подържа усещането за по-ниски температури.

 

Сутринта термометрите там ще показват около и малко над нулата, а на запад между -3 и 0 градуса. Следобед температурите трудно ще надхвърлят 5-6 градуса, най-студено ще е в Северозападна България.

 

В почти цялата страна са обявени предупредителните жълт и оранжев код за опасно време - на запад заради силния снеговалеж, а на изток - заради силния вятър. В планините времето няма да е подходящо за туризъм. Ще е ветровито с  валежи от сняг,  отрицателни температури и намалена видимост. На 1000 м се очакват минус 2,3 градуса, а на 2000 -  минус 6,7.

 

Зимата напомни за себе си не само у нас, но и в цяла Южна Европа. Най-студено ще е утре в страните около Алпите. Следобед в местата със слънце температурите ще останат по-ниски от 5,6 градуса. На Балканите ще е облачно с валежи, предимно от сняг. До края на седмицата облаците тук ще намалеят, но от север ще продължи да се спуска студен въздух и температурите ще са по-ниски от обичайните за края на ноември.  

 

В четвъртък у нас вятърът  ще отслабне. Преди обед преваляванията ще спрат, а следобед  и облаците ще се разкъсат. В петък ще е студено, с променлива облачност и повече слънце следобед. В събота ще е слънчево, но температурите ще останат по-ниски от 10 градуса. В неделя ще се заоблачи, без да вали. Слабо застудяване се очаква в понеделник.

 

Още за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg