Това прекъсна заседанието на парламента, а депутати поискаха лично обяснение от служителите

Закопчаха депутатски автомобили до парламента със скоби. Наказателната акция на „Центъра за градска мобилност” спря за кратко работата на народните представители. За да спасят колите си от паяците, депутатите прекратиха временно парламентарното заседание и след кратки спорове със служителите на общинската фирма – скобите бяха свалени.

 

За акция „скоба” на депутатите първо съобщи колегата им Борислав Гуцанов. Това предизвика извънредна почивка и залата бързо се изпразни. Вкупом народните представители излязоха на площада около парламента да проверят дали техния автомобил е сред закопчаните.

 

Оказа се, че жертва на паяците са станали само автомобилите, паркирани на Синята зона около сградата. Досега депутатите оставяха необезпокоявано личните си коли в тази част на охраняемата зона, за която парламентът плаща служебен абонамент.

 

Няколко минути, след като депутатите излязоха, скобите от автомобилите им паднаха. Скобите паднаха, но не и темата за незаконното паркиране. Ядосани от акцията, депутатите от Коалиция за България обявиха Синята зона в София за незаконна. По думите на Георги Свиленски „всяка една скоба, всеки автомобил вдигнат с паяк, всяка сума, събрана от това, е незаконно събрана и всеки може да си иска правата по съдебен път”.

 

Докато съдът не се произнесе по жалбата срещу Синята зона на областния управител на София остават старите правила за паркиране за столичани, обясниха от Центъра за градска мобилност.

 

Повече за случая ще научите от репортажа във видеото.