Гледайте „Брилянтин” от 14.00 ч. по Нова

В съботния следобед Нова ще зарадва зрителите с най-култовия музикален филм в историята на киното.

Преди Куентин Тарантино да възроди кариерата му с „Криминале” и последвалите роли на престъпни умове Джон Траволта изиграва лошото момче в най-касовия мюзикъл в киното. Сменяйки декора от Чикаго в слънчева Калифорния и добавяйки диско ритми към емблематичната музика от 50-те години, продуцентът Алан Кар и режисьорът Рандал Клайсър превръщат бродуейския мюзикъл в най-големия блокбъстър за 1978 година.

Тийнейджърите Дани (Джон Траволта) и ученичката от Австралия Санди (Оливия Нютън-Джон) се влюбват под парещите лъчи на горещото лято. С идването на есента обаче се налага да се върнат към скуката на училищния живот. Дани е „лошо момче” и трябва да се прави на непукист пред тайфата, а всъщност чувствата му към Санди са непроменени. Обявявайки любовта си в балади като „Безнадеждно отдаден на теб” и „Санди”, Дани и Санди се разделят, после се събират и отново се разделят във вихрушка от шеметни танци, божествена музика и всякакви приключения, преди да признаят „Ти си този, когото желая” в кулминацията на филма.

„Брилянтин” става най-касовият филм за 1978 година, най-касовият мюзикъл в историята на киното и третият най-популярен филм след „Междузвездни войни” и „Челюсти”.

Не пропускайте да се потопите в атмосферата на диско епохата с Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон от 14.00 ч. по Нова.