Очаквайте включванията на Ани Салич и Ники Дойнов до изборите и дневниците им на сайта NovaNews.bg

Ани Салич и Ники Дойнов продължават да обикалят страната. В навечерието на евровота - днес говори Кърджали! За Красивите Източни Родопи и трудолюбието на местните хора има изпети не една и две песни. Тук е приютено и село Широко поле, където живеят около 800 души.

 

44-годишната Гюла отглежда тютюн цял живот, защото баща й не и позволил да учи. Изкарва по един тон всяка година, а на полето й помагат свекърът и свекървата: "Получавам 2 000 лева субсидия и 6 000 заплата", споделя Гюлкибар Расим.

 

Алтернатива на тютюна в Родопите няма. По думите на кмета на Щироко поле Сабахтин Касим в селото се работи се по два европроекта – за канализация и за въжен мост. Касим казва, че въженият мост е жизненонеобходим, за да се възроди животновъдствотото в района, тъй като пасищата са от другата страна на язовир Студен кладенец.

 

Никой обаче не се опитва да привлече европейски пари, за да възроди уникалната средновековна крепост Моняк, която свързвала Татул и Перперикон, а може би бъдещето на този уникално красив планински регион е в туризма.

 

Кметът Касим очаква, че на евроизборите ще гласуват поне 60% от съселяните му.

 

Повече за живота и надеждите в Широко поле ще научите от видеото.