В проучването са участвали 11 165 пълнолетни туристи от 24 страни

Почиващите от Германия и Австрия се оказват най-разкрепостените посетители на плажа. Около 28% от отпускарите от тези държави признават, че са практикували нудизъм. Това показва ежегодно изследване, публикувано на сайта за пътешественици Expedia.com, цитирано от БТА.

 

В анкетата са участвали 11 165 пълнолетни туристи от 24 страни, разположени на пет континента.


Най-малко склонни да се събличат напълно на плажа се оказват японците - 2% от местните почиващи, жителите на Южна Корея – 3% и тайландците – 4%.


Японците обаче са най-толерантни към чуждата голота на плажа: голите хора, лежащи на пясъка, не предизвикват отвращение в 72 на сто от анкетираните. По-търпими към ексхибиционизма се оказват само испанците, които са 74% от анкетираните. 29% от туристите от Индия и Хонконг не искат да виждат около себе си нудисти.


Оказва се, че нудизъм практикуват предимно представителите на силния пол - на плажа се събличат 18 на сто от анкетираните мъже. Сред жените те са само 6 на сто. Като цяло 12 на сто от отпускарките от всички страни отбелязват, че пренебрегват горната част на банския си, когато са на море.


Експертите са изследвали и дали туристите се страхуват от акули. Резултатите показват, че половината от анкетираните не биха искали да видят край себе си перките или челюстите на тези животни, докато плуват.