Всеки може да помогне, като изпрати съобщение на цена 1 лв. с текст „DMS ZAEDNO” на номер 17 777

Повече от всякога пострадалите при всички наводнения от последния месец и половина се нуждаят от помощта на всички ни. 
 
Кампанията на Нова ТВ и Българския дарителски форум „Заедно в бедствието” започва активното подпомагане на бедстващите хора.  
 
 
С парите от дарителската кампания ще бъдат подпомогнати пострадалите в Мизия, Бяла Слатина, Габрово, Враниловци, Своге и други населени места.
 
„DMS VARNA” продължава да бъде активен, а събраните досега в него средства остават за първите три пострадали района - Варна, Добрич и Велико Търново.
 
Във Варна и Добрич природната стихия взе 14 жертви, а хиляди къщи бяха наводнени. За да може пострадалите да  получат събраните за тях пари, всяка община трябва да предаде пълен списък кой и от какво точно се нуждае. Във Варна този списък е изпратен едва днес. 
 
В Добрич не само домовете на много хора останаха под водата, но и плановете им за бъдещето. Най-пострадалите - тези, чиито къщи са напълно разрушени, ще получат 2500 лева по банкова сметка. Хората, чиито къщи са разрушени наполовина, ще получат по 1500 лева.
 
Във Велико Търново помощта е най-близо до пострадалите. До 13-и август те ще получат ваучери за мебели и техника по предварително направен списък, които могат да използват до октомври. 
 
По-голямата част от парите в кампанията "Заедно в бедствието" са получени чрез SMS-и.
 
„Над 95% от сумата отива в полза на хората. ДДС не се удържа, има съвсем малък процент, който е под 5% и който се удържа за административни разходи”, обясни Деница Сачева от Обществения съвет на кампанията „DMS Varna”.
 
Събраната сума от SMS-и и по банков път е малко над 1 милион лева