Фондация “Подарете книга” организират професионални курсове за младежи, които скоро ще напуснат домовете

Шанс за деца без родители дават доброволците от фондация “Подарете книга”. За втора поредна година те организират професионални курсове за младежи, които скоро ще напуснат домовете за деца, лишени от родителска грижа. 

 

19-годишният Найден е изоставен в дом за деца, без родители още на два месеца. Миналата година посещава практически едноседмичен курс за строители и фирмата го наема на работа. Така той работи вече месец и половина, живее в София и получава заплата.  

 

Найден израства в дома в Лом, където намира много приятели. Половин година преди завършването си обаче е силно притеснен бъдещето си. 

 

Още много млади хора от цялата страна ще получат своя шанс да се реализират след напускането на домовете. Те посещават професионалните курсове по инициативата „Училище на работа”, за да изберат бъдещата си професия. 

 

18-годишната Николинка от село Доганово живее в дом от 9-годишна. Преодолява стреса от обстановката постепенно и сега мечтае да работи в сферата на уеб дизайна. 

 

А що се отнася до Найден – най-голямата му мечта е догодина да се запише в университет да учи социални дейности, за да може да помага на деца от домовете.