Няколко часа институциите си прехвърлят случая

Кон припадна от немощ на столично кръстовище. Оказва се, че кобилата Галя си няма собственик, поне законен такъв. Няма паспорт, не е регистрирана никъде. Въпреки това мъж на име Николай твърди, че е негова. Взел я на лизинг и все още я изплащал. Грижел се за нея добре и не била припаднала. 

 

След два часа безпомощно лежане на тревата, Галя събра сили и стана. Въпреки опитите на Николай да впрегне животното, то не успя да направи и крачка. А през това време кръстовището се напълни с хора, решени да излекуват и нахранят кобилата. 

 

Извиканата на място полиция написа акт на Николай, защото каруцата му няма номер. Полицаите обаче не конфискуваха коня, нямало къде да го закарат. 

 

Пет часа по-късно на мястото отново дойде полиция. Експерти от Министерството на земеделието и от Столичната община не се появиха. Не било тяхна работа. 

 

Затова хората, решени да спасят Галя, събраха пари и извикаха ветеринар.

 

Оказа се, че кобилата има висока температура и сериозна травма, която не ѝ позволява да се движи. Затова хората уредиха транспортирането на Галя в конна база и осигуриха пари за издръжка. А ветеринарят постави чип и подготви документи за узаконяване на животното. Намери се и кандидат-осиновител. 

 

Повече гледайте във видеото!