Близките на служителите в завода все още нямат информация за случилото се

19 часа след взривовете във видинското село Горни Лом в района на трагедията няма признаци за живот. Неясна остава съдбата на 15 души - 12 работници и трима души от ръководството на завода за боеприпаси. На мястото на взривилия се цех сега има кратер. Военна техника обследва завода. Междувременно правителството обяви 3 октовмри за ден на национален траур.

 

Близките на хората, които са били на работа в завода, прекараха изключително тежка нощ. Те все още очакват отговори от институциите за случилото се.

 

Лично главният прокурор Сотир Цацаров се зае с разследване на случая. На мястото на инцидента има втори следователски екип, а огледът приключи около 13:30 часа, като се очаква по-късно да има официална информация от кризисния щаб. Все още не е ясно какво са видели екипите, изпратени на местопроизшествието, но според хората в селото там има огромен кратер.

 

Районът остава отцепен, като все още по процедура е в сила правилото, че трябва да минат 24 часа след последния взрив. В района на завода беше пуснат безпилотен самолет. Комисар Николай Николов от пожарната пък влезе в опасната зона с "пустинна котка".

 

Какво казаха близките на хората в неизвестност – гледайте във видеото.