70-годишният свещеник е настанен в болница с тежки наранявания.

Превишена скорост и загуба на контрол са причините за катастрофата, при която снощи пострада отец Иван от Нови Хан. Това съобщиха за новините на Нова от полицията в Пловдив.

 


70-годишният свещеник е настанен в болница с тежки наранявания. Лекарите твърдят, че ще се възстанови след половин година. Катастрофата е станала на пътя между Цалапица и Съединение. Отец Иван се е возил в собствения си автомобил. Шофирал е друг мъж. На остър завой колата се завъртяла и се преобърнала в канавка. Отец Иван изхвърчал на 3 метра от автомобила.

 

През стъклото съм излязъл и съм си ударил главата”, разказа самият отец Иван. Той разказа, че е бил с предпазен колан, но малко преди катастрофата го е свалил. Отец Иван не си спомня с каква скорост е карал шофьорът, но твърди, че е оцелял по чудо, тъй като на същото място вече има загинали няколко души. Смята, че е спасен с Божията помощ.

 

„Не можах да разбера в кой момент, но видях Света Петка и Света Богородица, помня, че ги видях, но не като живи, а като икони ги видях пред мен. Света Богородица отдясно, а Света Петка пред мен”, спомня си отец Иван.  Той е със счупен десен крак на две места, с охлузвания и с рана на главата. Претърпял е четиричасова операция на бедрото.

 

 „При тази травма винаги има опасност за живота. Отец Иван около 10 дни ще лежи при нас, след което ще е с патерици около 4-6 месеца”, обясни д-р Николай Харалампиев, ортопед в  УМБАЛ „Св.Георги“- Пловдив. Сега притесненията на отец Иван са, че в приюта остават 280 души без неговата помощ. Нямат пари и зимата ще са без дърва и храна, а има 17 деца, които ходят на училище.

 

Репортер: Благой Бекриев