Швейцарецът се оттегли от участие във финала на последния турнир на ATP за годината

Роджър Федерер се оттегли от участие във финала на последния турнир на ATP за годината заради контузия. Той трябваше да излезе на корта в 20:00 часа българско време срещу Новак Джокович.

 

Около 19.30 обаче той се появи пред феновете, и съобщи, че не е готов за двубоя. "Направих всичко, което можех, вчера и днес. Обезболяващи. Загрявка. В това състояние не мога да се боря с Новак. Твърде рисковано е на моята възраст да играя тази вечер. Не съм готов за мача", заяви Федерер пред публиката, поднасяйки своите извинения.

 

Федерер бе зает с медийни изяви до 15 часа следобед, а след това напусна хотела в 17.30, за да се отправи към залата. По това време се появиха първите информации за проблем, а организаторите побързаха да намерят варианти за заместници.

 

"Съжалявам, че съм тук по анцуг, а не по екип. За съжаление не съм готов да играя тази вечер. Разбира се, че ми се иска да беше другояче. Не исках да се приключва така. Решението бе невероятно трудно, защото обичам да играя в Лондон, а Финалите са нещо изключително в моята кариера. За съжаление, болки в гърба не ми позволяват да играя сега. Надявам се феновете на тениса да разберат това", каза Маестрото.

 

Всички в О2 Арена в Лондон ще могат да гледат все пак Ноле, който ще изиграе един демонстративен сет срещу Анди Мъри. Програмата след това ще продължи с друг демонстративен мач - на двойки - между Мъри/Джон МакЕнроу и Тим Хенман/Пат Кеш.

 

Новак Джокович печели титлата във финалния турнир за трета поредна година, общо четвърта, и още преди този последен мач си бе гарантирал първото място в света.