Журналистът на Нова Данаил Глишев: Случилото се е тотален шок за Франция

 

След убийствена обсада френските спецчасти обезвредиха терористите, които държаха заложници на две места. Има невиини жертви и избягал терорист.

 

Репортерът на Нова Данаил Глишев, който се завърна от епицентъра на кризата в Париж, от първо лице разказва за последните инфарктни дни. 

 

"Случилото се през последните няколко дни беше тотален шок за една нация, която ни учи на демокрация и е еталон на либералността", заяви Глишев.  

 


Специфика на Франция е, че там не съществуват малцинства. Те не могат да делят хората. Тук ще е проблем, ако една част искат друго и не желаят френския начин на живот. Има хора, които казват: ”Аз не съм Шарли”, изтъкна Глишев. 

 


По думите му, Франция е богата и подготвена държава, а реакцията на френската полиция е била светкавична и адекватна. Той поясни, че когато се е случило нападението срещу кашерния магазин, парижката полиция е получила още четири сигнала и е действала на общо пет места.

 

 
Противоречивите съобщения на медиите за местонахождението на терористите и разминаването в данните бяха породени от умишлено подвеждане от страна на полицията, което беше част от стратегията за залавяне на нападателите", поясни журналистът.