Икономическият министър се срещна с посланика на Индонезия Бунян Саптомо

"Индонезия е важен икономически партньор на България и ние ще продължим да поддържаме тези добре изградени икономически отношения. Потенциалът ни превъзхожда статистическите данни, които имаме и трябва да го доразвием“.  

 

Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в рамките на проведената среща с посланика на Индонезия Бунян Саптомо. Той допълни, че едно от нещата, към които се стреми България, е излизането на пазари извън ЕС, какъвто е азиатският.

 

На срещата бяха обсъдени инициативи за стимулиране на двустранните отношения и предстоящия икономически форум „Трейд експо“ в Джакарда, който се провежда всяка година през октомври. 

 

Бунян Саптомо подчерта, че в момента се очаква и назначаването на трима почетни консули във Варна, Бургас и Велико Търново, които ще се включат в поддържането  на диалог между България и Индонезия и включително на равнище региони.  

 

В рамките на разговора министър Лукарски постави началото на активен диалог за реализирането на конкретни мерки за стимулиране на двустранните отношения. Една от очертаните възможности е организирането на икономически форуми през настоящата година. През месец май се очаква и зам.-министърът на търговията на Индонезия да посети България, като се планират бизнес посещения и икономически форуми.